Юні покровчани володіють унікальними художніми техніками

Юні покровчани володіють унікальними художніми техніками

Це підтвердило журі сьомого відкритого літературно-художнього конкурсу "Край п’яти січей", де вихованці Будинку творчості перемогли у номінації "Декоративно-прикладне мистецтво".

Не перший рік юні майстрині БТДЮ дивують фахове журі своїм вмінням. Цього разу учениці Єлизавети Ключнікової приголомшили віртуозним володінням унікальних технік – кинусайг та гільоширування. Таке рукоділля поки що є дивиною для нашого регіону, а у Покрові набуває популярності. За допомогою японської техніки кінусайг Ліля Букіна відтворила Спасо-Преображенський собор, склавши неймовірної краси картину з клаптиків тканин без голки й ниток.

юні покровчани володіють унікальними художніми техніками - изображение 1

А Ксенія Марчук випалюванням по шовку зобразила геральдичний знак. Обидві дівчинки посіли перші місця, журі відзначило високий рівень майстерності, вміння передати історію рідного краю за допомогою запозичених технік. Самі рукодільниці розповідали, як тривала робота, зазначали, що володіють суто національними техніками, але цього разу прагнули показати красу своєї землі у новій інтерпретації. Їм це вдалося.

юні покровчани володіють унікальними художніми техніками - изображение 2

Покров набуває слави не лише міста майстрів. Нікопольська туристична агенція "7 Січей" включила його до краєзнавчої мапи. І якщо донедавна наші близькі сусіди приїздили до Покрова на відпочинок, тепер відкривають історичне місто гірників. Одними з останніх у Покрові побували студенти та викладачі Криворізького педуніверситету. Цікаво, що вивчають вони туризм, а, отже, сприймали Покров з професійного погляду також. Гостей приємно вразило місто своєю чистотою і затишком, сучасним виглядом та безцінною історичною спадщиною, що зберігається у міському музеї. Колиска козацтва, Золотої Пекторалі, наше місто відкривається у безлічі іпостасях, а головне, у своїх людях, які продовжують традиції та плекають історію.

Прес-служба міського голови

Залишити коментар

Відправити