У ПОКРОВІ БУДУТЬ ЗМІНЕНІ ТОПОНІМИ

У ПОКРОВІ БУДУТЬ ЗМІНЕНІ ТОПОНІМИ

Повномасштабне російське вторгнення - це боротьба і на інформаційно-культурному фронті, за власне самовизначення та самоідентичність. Протягом багатьох десятиліть тривав процес уніфікації реєстру власних назв. На часі зміни топонімів, які мають географічне й історичне відношення до країни-агресора.

У зв’язку з цим у місті була створена робоча група щодо перейменування об'єктів топоніміки в межах Покровської міської територіальної громади, назви яких пов’язані з державою-агресором.  Комісія вже розпочала свою роботу, під час засідання, яке відбулося у міськвиконкомі, було зазначено, що головною метою є не лише перейменування вулиць, деколонізація топонімів. Робота щодо перейменування вулиць триватиме у декілька етапів, наступним стане залучення до обговорення широкого кола фахівців й громадськості, розгляд пропозицій. Після громадського обговорення рішення робочої групи буде винесено на розгляд сесії Покровської міської ради.

Як запевняють члени групи, буде розглянуто кожну пропоновану назву, фахівці наголошують, зміни не вплинуть на особисті документи мешканців перейменованих вулиць, вони є автоматично дійсними.

Прес-служба міського голови

Офіційний сайт Покровської міської ради
Залишити коментар

Відправити