Умови отримання грошової допомоги для ВПО стали жорсткішими

Умови отримання грошової допомоги для ВПО стали жорсткішими

З початку травня допомога на проживання відбувається за чіткою процедурою. Її надаватимуть тільки тим переселенцям, які прибули з громад, де відбуваються бойові дії або з територій, які перебувають в тимчасовій окупації.

Про це розповіла Людмила Король, заступник начальника управління департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОВА:

«Перелік громад затверджується Міністерством реінтеграції за погодженням Міноборони, він може змінюватися за заявами ОВА. Наразі до цього списку входять дві громади Дніпропетровщини – Широківська та Зеленодольська. Також допомога надаватиметься особам, житло яких зруйноване, непридатне для проживання, які подали заяву на відшкодування відповідних витрат через додаток Дія».

Дніпропетровська ОВА приймає дзвінки на гарячі лінії, де ви зможете проконсультуватися щодо отримання допомоги для ВПО. Телефони гарячої лінії: +3(056) 720 95 48, +3(056) 720 95 49,+3 (068) 240 68 29.

Окрім того, Людмила Король зазначила, що зараз у Дніпропетровській області перебувають 200 тисяч переселенців, які прибули вже після 24 лютого. 52 тисячі з них – діти, 8 тисяч – люди з інвалідністю, 37 тисяч – люди похилого віку:

«Отримати довідку ВПО і допомогу від держави переселенці можуть двома способами – онлайн і офлафн. Онлайн – через застосунок Дія. Там обираєте «послуги», «отримати статус ВПО», потім потрібно вказати місце перебування, підтвердити геолокацію, якщо є дитина – можна отримати довідку і на неї. Гроші будуть перераховані на картку єПідтримка.

Офлайн – через подання заяв та необхідного пакету документів, що підтверджують особу, а також надання особового рахунку за стандартом IBan за місцем проживання, це можна зробити в органах соціального захисту, уповноваженій особі територіальної громади або у ЦНАП».

Дніпропетровська обласна рада
Залишити коментар

Відправити