Великодня радість

Великодня радість

- Святе Воскресіння Христове нехай ясним променем увійде в кожну душу, у кожну оселю, порадує і вселить віру у краще, - з такими словами звертався настоятель храму Іоанна Златоуста протоієрей Володимир до підопічних територіального центру з обслуговування одиноких непрацездатних громадян.

Старенькі, як завжди, з нетерпінням чекали на візит батюшки. Цього разу, крім пасочок і крашанок, отець Володимир привіз їм лампадку із Благодатним вогнем, який напередодні Пасхальної служби особисто доставив у місто із Єрусалима. Запалюючи від нього кожному єрусалимську свічу, батюшка поділився духовною радістю від величної події, свідком якої став. Коли за молитвами православного патріарха, на Гроб Господній зійшов Благодатний вогонь. Розповів про напружене очікування, адже вважається, що той рік, коли вогонь не зійде з небес, стане останнім днем в історії людства. Та чудо звершилося, полум’я осяяло землю Божою Благодаттю, вирвавшись з Кувуклії. Так грецькою називається печера, де був похованих Христос, і звідки Він воскрес. Батюшка засвідчив, що дійсно у перші хвилини вогонь не обпікає, ним навіть можна умиватися.

Так всевишній сподобив і підопічних територіального центру доторкнутися до Великої таємниці. Протоієрей Володимир відслужив за здоров’я стареньких Пасхальний молебень і побажав зміцнення душевних та тілесних сил, примноження любові та терпіння та миру на нашій українській землі.

великодня радість - изображение 1

Залишити коментар

Відправити