Вступна кампанія 2017: бути готовими

Вступна кампанія 2017: бути готовими

Позаду ЗНО, випускний бал – попереду найвідповідальніший етап вступу до вишів. Цьогорічна вступна кампанія стартує вже наступного тижня.

За інформацією Освіта.ua, вже 12 липня виші України розпочинають прийом документів абітурієнтів в електронній та паперовій формі. Випускники можуть подавати до дев’яти заяв на місця бюджетного та регіонального замовлення не більше, ніж за чотирма спеціальностями. Подача заяв на навчання за контрактом не обмежується.

Як повідомляють офіційні джерела, реєстрація електронних кабінетів та завантаження в них додатків до документів про середню освіту розпочалося 29 червня і завершується 25 липня о 18.00. Медичні огляди та інші доконкурсні процедури триватимуть до 11 липня.

Прийом заяв, що розпочнеться 12 липня (крім військових вишів), для тих, хто вступатиме на підставі співбесід, вступних екзаменів чи творчих конкурсів, завершиться о шостій вечора 20 липня.

Для абітурієнтів, що вступатимуть на підставі сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання – о 18.00 26 липня.

Визначено і терміни проведення творчих конкурсів, екзаменів та співбесід.

Творчі конкурси будуть проведені у декілька сесій з 17 по 26 липня включно.

Вступні іспити з 21 по 26 липня включно.

Співбесіди з 21 по 23 липня включно.

Терміни формування рейтингових списків абітурієнтів, що вступають за сертифікатами ЗНО, творчими конкурсами чи вступними іспитами будуть оприлюднені 1 серпня.

Перелік осіб, рекомендованих до зачислення за результатами співбесіди та за квотами-2 – 24 липня.

Зазначається, що абітурієнти, які отримали рекомендації, повинні виконати вимоги до зачислення на місця державного замовлення до 18.00 25 липня, а також подати письмову заяву про виключення з конкурсу на інші місця держзамовлення. Зачислення цієї категорії відбудеться 26 липня. Військові виші забезпечують виключення зарахованих на бюджетну форму на інші місця держзамовлення не пізніше 23 липня.

Відомі й вимоги до зачислення. Абітурієнти з отриманими рекомендаціями повинні виконати вимоги до зачислення на місця державного чи регіонального замовлення до 12.00 – 5 серпня. Зачислення здійснюватиметься не пізніше 7 серпня.

Для тих, хто вступатиме за рахунок цільових пільгових державних кредитів та за контрактом – не пізніше 30 вересня.

Для вступу інших категорій абітурієнтів на основі навчально-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста на денну форму навчання, терміни прийому заяв та документів завершуються 24 липня. Вступні іспити проводитимуться з 25 по 31 липня.

Кампанія - у розпалі, аби вона пройшла організовано та вдало, працюють гарячі телефонні лінії міністерства освіти й науки: +38 (044) 287-89-29;+38 (068) 951-25-13; 0800-504-425.

Прес-служба міського голови

Залишити коментар

Відправити