Як знімати показання двозонного електролічильника

Як знімати показання двозонного електролічильника

YASNO нагадує: жителям Дніпропетровщини слід передавати показання електролічильника, починаючи за два дні до кінця місяця і до 2 числа (включно) наступного місяця за розрахунковим. Зазвичай двозонні лічильники містять різну інформацію. Які саме данні передавати постачальнику – розповідаємо далі.

На екрані двозонного лічильника з інтервалом 10 секунд послідовно відображаються: сукупний обсяг спожитої електроенергії, показання кіловат∙годин за різними тарифами, дата, поточний час та інші параметри в залежності від моделі приладу. Щоб інформацію на електролічильнику було простіше розуміти, кожне показання має свій індекс, який стоїть поряд з цифрами.

Так, на лічильниках GAMA індекс «1.5.8.1» вказує на тариф «день», а індекс «1.5.8.2» - на тарифну зону «ніч». А в залежності від типу лічильників NiK електроенергія за тарифом «день» має індекс «Т1.1» або просто «Т1», а за тарифом «ніч» - «Т1.2» або «Т2».

Саме ці показання слід передавати електропостачальнику YASNO будь-яким зручним способом: через форму на сайті YASNO, в Особистому кабінеті, у Viber-боті YASNO-online чи за телефонами контакт-центру (056/067/050/093) 770 11 55. В разі сумнівів у коректності відображення показань на лічильнику слід звертатись до оператора системи розподілу.

«Щоб платити тільки за спожиту електроенергію, варто вчасно передавати показання лічильника – навіть якщо ви виїхали з помешкання. Зробити це можна за допомогою онлайн-сервісів постачальника, які доступні у будь-який час в будь-якому місці», – додав директор YASNO в Дніпропетровській області Юрій Федько.

Прес-служба YASNO
у Дніпропетровській області

Залишити коментар

Відправити