Якою буде поштова марка «Доброго вечора, ми з України!»: Укрпошта оголошує старт народного голосування за кращий ескіз

Якою буде поштова марка «Доброго вечора, ми з України!»: Укрпошта оголошує старт народного голосування за кращий ескіз

З 9 по 15 червня усі бажаючі зможуть обрати кращий ескіз до поштової марки «Доброго вечора, ми з України!». Голосування пройде у застосунку Дія та в соціальних мережах Укрпошти: Facebook та Instagram.

Ескіз, який збере найбільшу кількість голосів буде відтворено Укрпоштою на поштовій марці вже в липні. Результати голосування будуть оприлюднені 15 червня.

«Це перша повністю народна поштова марка, де тематику і ескіз обиратимуть українці. А ще це велика відповідальність і для Укрпошти, і для автора ескізу створювати марки, які передають реалії воєнної України. Ми отримали дуже багато цікавих ескізів, і вже скоро один з них буде надруковано на марці, яка теж стане символічною. Але незважаючи на те, ескіз якого автора оберуть українці, ми для себе вже відмітили низку художників, які мають дуже цікавий стиль, і до яких ми в майбутньому плануємо звертатися для розробки ескізів поштової продукції, сподіваюся, вже післявоєнного часу», - прокоментував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Для фінального голосування експертною радою Укрпошти було відібрано 5 авторських робіт – різних за змістом, стилістикою і настроєм. Загалом же на конкурс на кращий ескіз до поштової марки «Доброго вечора, ми з України!» надійшло понад 1500 робіт. Нагадаємо, що тематику чергової поштової марки України - «Доброго вечора, ми з України!» було обрано шляхом народного голосування. Загалом у голосуванні взяли участь близько 500 тисяч українців.

Укрпошта
Залишити коментар

Відправити