За кожну незаконно зрубану ялинку – штраф до 13 тисяч гривень

За кожну незаконно зрубану ялинку – штраф до 13 тисяч гривень

Вже незабаром Україна святкуватиме Різдво Христове та Новий рік. Але разом з усіма приємними моментами довгоочікуваних свят, цей період традиційно має і не такі приємні особливості. Зокрема, це масова незаконна вирубка зелених символів свята – хвойних дерев.

Як повідомили журналістам «Нового міста + ТВ» у Нікопольському лісництві Марганецького лісгоспу, що обслуговує зелені насадженні в околицях Покрова, для запобігання незаконній вирубці хвойних дерев у період новорічних і різдвяних свят запроваджується регулярне патрулювання лісів та посадок. Мобільні рейдові групи із співробітників лісгоспу, Національної поліції, Держекоінспекції, а також представників громадськості та ЗМІ цілодобово будуть здійснювати рейди по місцях масового зростання хвойних дерев.

У випадку затримання осіб, що займаються незаконною вирубкою дерев, на них очікують суттєві штрафи. Як пояснили нам у лісництві, розмір штрафів залежить від діаметру незаконно зрубаного дерева, і може доходити до 12,8 тис. гривень за одну зелену красуню.

Тож громадян вкотре закликають утриматися від незаконної вирубки дерев. І не тільки через загрозу великих штрафів, а ще й тому, що зелені насадження у нашому степовому краї – це справжні легені міста, які виконують важливу екологічну місію та й просто радують око городян.

Залишити коментар

Відправити