Заявили про себе як кіноматографісти

Заявили про себе як кіноматографісти

Днями на базі навчально-виховного комплексу №2 відбувся міський семінар – практикум для вчителів російської мови та зарубіжної літератури, де мова йшла про упровадження сучасних комунікативних технологій та створення конкурентоспроможних освітніх проектів. Можливо дана подія і не вийшла б за рамки фахового методичного заходу, аби не стала початком нового цікавого проекту – кінофестивалю короткометражних фільмів.

Останній день січня став яскравим завершенням, кропіткої, але, як зізнаються самі юні кінематографісти - початківці, захоплюючої роботи. Кожна із п’яти творчих груп працювала над втіленням образу одного з поетів "срібного віку" в контексті його творчості. У десятихвилинних кіномініатюрах старшокласники намагалися передати дух епохи, гармонію звуку та музику слова великих митців, заглибитися в їхні особисті переживання.

Чий фільм оголосять найкращим, та хто стане переможцями номінацій - вирішувало інтернет-голосування.Юні кінематографісти не приховували хвилювання, коли Вікторія Гаркуша (вчитель СЗШ № 9) та Ольга Яремчук (вчитель НВК №2) оголосили переможців номінацій на кращий жіночий та чоловічий голос, а директор навчально-виховного комплексу Галина Черинець тримала в руках конверт із назвою фільму, котрий здобув перемогу. І хоча головну статуетку здобула команда фільму "Сергій Єсенін", кожна п’ятірка отримала свою долю овацій та схвальних відгуків. Для усіх була червона доріжка, прес-конференція, квіти.

З дебютом цього разу виступили лише творчі групи із НВК№2, та ініціатори проекту, серед яких вчитель-філолог Світлана Ільчук, сподіваються, що наступного року коло конкурсантів та тематика фестивалю значно розширяться. А свої об’єктиви юні режисери та сценаристи зосередять на людях, які творили історію нашого міста, і хто продовжує примножувати його славу.

Прес-служба міського голови.

Залишити коментар

Відправити