Покровський сільський Будинок культури відзначив ювілей (ФОТО, ВІДЕО)

Покровський сільський Будинок культури відзначив ювілей (ФОТО, ВІДЕО)

2018-й рік для мешканців села Покровське був насичений пам’ятними датами. У жовтні тут святкували 100-річчя сільської ради. А 15 грудня свій 60-річний ювілей відзначив культурний осередок громади – Покровський сільський Будинок культури.

Він був відкритий далекого вже 1958-го року, щоб задовольнити культурні потреби мешканців села. Гарна будівля з просторим глядацьким залом на 500 місць та фонтаном на подвір’ї стала справжньою окрасою Покровського. А першим директором БК став Микола Трубченко – людина, яка заклали основи художньої самодіяльності у селі.

покровський сільський будинок культури відзначив ювілей (фото, відео) - изображение 1

Смотреть все фото (190 шт.) - Facebook

Роки йшли, у Будинку культури з’явилася бібліотека, народний музей, що нині носить ім’я Петра Калнишевського. Відкривалися нові гуртки, приходили молоді, талановиті працівники культури, творчі колективи з Покровського отримували популярність та визнання далеко за межами села.

покровський сільський будинок культури відзначив ювілей (фото, відео) - изображение 2

Змінювалися покоління та керівники БК. Свого часу його очолювали Володимир Малий, Євгенія Остапенко, Володимир Гузій, Анатолій Хнюкало, Микола Руденський та інші. В останні десятиріччя директорами Будинку культури були Марія Колодій, Галина Ємельянова, а 2014-го його очолила Тетяна Коваленко, що займає цю посаду і донині. Мешканці Покровського знають та пам’ятають людей, що все своє життя віддали розвитку культури села, і вже не один десяток років віддячують колективу БК повними залами.

покровський сільський будинок культури відзначив ювілей (фото, відео) - изображение 3

За шість десятиліть через гуртки і творчі колективи Покровського БК пройшли декілька поколінь покровців, на цій сцені виступали тисячі мешканців села. Про якість роботи творчих керівників та теплу атмосферу, що панує тут, свідчить те, що чимало вихованців Будинку культури повернулися у ці стіни, щоб прийняти творчу естафету від своїх наставників.

покровський сільський будинок культури відзначив ювілей (фото, відео) - изображение 1

Наочною демонстрацією творчої спадкоємності різних поколінь став святковий концерт, присвячений 60-річчю Покровського БК. На одній сцені зібралися і справжні ветерани художньої самодіяльності села, які мало не з самого відкриття Будинку культури радують односельців своїми виступами, і зовсім юні артисти, які тільки роблять перші кроки у чарівний світ мистецтва. Вокальний колектив "Дивосвіт", колектив естрадного співу "Сузір’я", танцювальний колектив "Вулиця ритмів" подарували глядачам насичену концертну програму на будь-який смак: з піснями, танцями та дотепними жартами.

покровський сільський будинок культури відзначив ювілей (фото, відео) - изображение 5

Не обійшлося на такому святі і без гостей. Свої виступи працівникам Будинку культури та всім глядачам подарували талановиті вихованці дошкільного навчального закладу "Казка", творчі колективи Капулівського та Олексіївського будинків культури, викладачі Нікопольської музичної школи №1. Зі словами привітання до присутніх звернувся настоятель Свято-Покровського храму отець Валерій.

покровський сільський будинок культури відзначив ювілей (фото, відео) - изображение 6

Ну і звісно ж, який ювілей без подарунків? Сільський голова Микола Хнюкало вручив подяки та подарунки колишнім керівникам Покровського БК, його творчим та технічним працівникам, людям, що протягом 60 років присвячували своє життя розвитку культури на селі. А колектив Будинку культури, у свою чергу, щиро подякував Миколі Вікторовичу та усьому депутатському корпусу сільради, завдяки яким нині цей творчий осередок має все необхідне для розвитку талантів покровців: тепле відремонтоване приміщення, сучасну звукову апаратуру, сценічні костюми та багато іншого.

покровський сільський будинок культури відзначив ювілей (фото, відео) - изображение 7

Враховуючи те, що дефіциту творчо обдарованих мешканців у цьому селі ніколи не спостерігалося, можна з впевненістю очікувати, що Покровський сільський Будинок культури ще не одне десятиріччя радуватиме мешканців та гостей чудовими виступами, яскравими святами та творчими здобутками.

Яна Новицька, Євген Січкаренко

Залишити коментар

Відправити