ООН: Стан природи є найгіршим в історії людства

ООН: Стан природи є найгіршим в історії людства

Стан природи зараз є найгіршим за всю історію людства. Вимирання загрожує близько мільйону видів рослин та тварин, йдеться в першому звіті ООН з біорізноманіття, який був оприлюднений в понеділок, 6 травня. Про це повідомляє Deutsche Welle.

В даний час на Землі існують до восьми мільйонів видів. За даними звіту, види останнім часом вимирають в десятки або навіть сотні разів швидше, ніж у минулому. Причиною такого прискорення є діяльність людей. Понад 500 тисяч наземних видів "мають недостатнє природне середовище для тривалого виживання". Якщо їхнє середовище не буде відновлене, то ці види ймовірно вимруть упродовж десятків років. Не краще і ситуація з морськими видами.

У звіті наведені п'ять шляхів впливу людства на біорізноманіття. По-перше, це перетворення лісів та луків на сільськогосподарські угіддя та населені пункти. По-друге, надмірний вилов риби в океані. По-третє, спалювання викопного палива спричиняє кліматичні зміни. По-четверте, забруднення землі та води. По-п'яте, люди дозволяють інвазивним (нехарактерним для даної місцевості) видам рослин та тварин витісняти аборигенні.

Залишити коментар

Відправити