Підсумки 17 травня у Дніпропетровській області: збитий безпілотник, обстріл прикордонної громади та прощання із захисником

Підсумки 17 травня у Дніпропетровській області: збитий безпілотник, обстріл прикордонної громади та прощання із захисником

Інформація від керівництва області, районів та громад про стан справ на Дніпропетровщині, у  Нікопольському та Криворізькому районах наприкінці вісімдесят третьої доби героїчного спротиву українського народу повномасштабній російській агресії.  

На рахунку захисників Дніпропетровщини – черговий безпілотник

Про збитий ворожий розвідник повідомив вдень 17 травня начальник військової адміністрації Дніпропетровщини Валентин Резніченко:

«Все добре. Наші військові працюють. Збили над областю ворожий безпілотник».

Пізніше він уточнив, що збитий БПЛА відноситься до типу «Орлан» та розмістив фото уламків.

«На знищену техніку орка можна дивитися без краю…» - написав Валентин Резніченко

Ворог обстріляв прикордонні території області

Про це повідомив увечері 17 травня голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук:

«Сьогодні ворог з «Градів» обстріляв прикордонні території села в Широківській громаді. Один зі снарядів впав в городи, перебив лінії електропостачання.

На щастя, ніхто з людей не постраждав, всі будинки цілі. Це головне».

Також посадовець розповів, що на Дніпропетровщині розширився перелік територій, які постраждали у зв‘язку з військовою агресією. Кілька днів тому до цього списку внесли Великомихайлівську громаду, нині – ще Маломихайлівську, Покровську та Межівську громади. Всі – в Синельниківському районі.

За словами Миколи Лукашука, тепер мешканці даних територій, чиє житло було ушкоджено внаслідок обстрілів і які вже виїхали чи планують виїхати з території громади, зможуть:

  • оформити статус внутрішньо переміщеної особи;
  • отримувати щомісячні виплати від держави;
  • отримати компенсацію за ушкоджене чи знищене житло.

У Кривому Розі ситуація залишається стабільною та повністю контролюється військовою адміністрацією та Збройними силами України

 На лінії зіткнень суттєвих змін оперативної обстановки не сталося, повідомив увечері 17 травня начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

«Продовжується розмінування територій. Сьогодні знешкоджено 41 касетний боєприпас у районі Великої Костромки та 4 ракети, що не розірвалися, від «Урагану» в районі Володимирівки», - сказав він.

За словами Олександра Вілкула, місто продовжує посилено патрулюватися зведеними нарядами поліції та Національної гвардії. Він подякував силовикам за майже тримісячну цілодобову роботу та закликав мешканців міста не ускладнювати роботу правоохоронцям:

«У той же час хочу нагадати - суворо дотримуйтесь всіх правил воєнного часу та комендантської години. А любителям випити за кермом нагадую: автомобіль із п'яним водієм – це гарний подарунок для наших частин Тероборони».

У Криворізькому районі день пройшов відносно спокійно

«Сьогодні була обстріляна Широківська громада. Вдарили по прикордонним територіям та пошкодили електропостачання населеного пункту. Відремонтуємо.

Головне – що всі живі-здорові, житлові будинки не зруйновані», - сказав увечері 17 травня начальник районної військової адміністрації Євген Ситниченко.

В цілому ж, за словами посадовця, кількість ворожих обстрілів значно зменшилася завдяки нашим Збройним силам, що плідно працюють. Наші захисники продовжують укріплювати оборону та налаштовані на перемогу.

У Нікопольському районі закликають допомогти волонтерам

«Волонтери Томаківщини прохають допомоги. Мова йде про ресори вантажних автомобілів марки ГАЗ, МАЗ, КамАЗ, ГАЗель, причепів ПТС. Якщо маєте можливість – передайте згадані ресори майстрам для виготовлення бронепластин.

Виготовлені пластини неодноразово відстрілювались зі зброї в калібрах 5.45 і 7.62 (включаючи набої 7.62/54R) та мають право на життя.

Контактний телефон - 063 407 5266, Іван Михайлович», - написав сьогодні начальник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко.

Щодо безпекової ситуації у районі увечері 17 травня він повідомив наступне:

«День минув без надзвичайних подій. Місцями гучно. Бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території району немає.

Нагадаю вам, що все буде добре, і ми неодмінно переможемо».

У Нікополі попрощались із загиблим воїном…

Негусторов Олексій Олександрович героїчно загинув 11 травня 2022 року захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України від російських окупантів, повідомляє Нікопольська міська рада.

«Попрощатись із нікопольським воїном прийшли рідні, військові побратими, небайдужі містяни.

Вічна пам‘ять Герою! Щирі співчуття родині!» - йдеться у повідомленні.

Щодо безпекової ситуації в місті міський голова Олександр Саюк увечері 17 травня повідомив наступне:

«День в нас пройшов спокійно, вся інфраструктура та комунальні служби міста продовжують роботу в штатному режимі.

Завдяки нашим військовим маємо стабільну ситуацію, в межах доріг біля Нікополя та району російських військ немає».

Залишити коментар

Відправити