Підсумки 19 травня у Дніпропетровській області: обстріли Криворізького району, авто для тероборони та нові втрати…

Підсумки 19 травня у Дніпропетровській області: обстріли Криворізького району, авто для тероборони та нові втрати…

Інформація від керівництва області, районів та громад про стан справ на Дніпропетровщині, у  Нікопольському та Криворізькому районах наприкінці вісімдесят п’ятої доби героїчного спротиву українського народу повномасштабній російській агресії.  

Вночі окупанти п’ять разів обстріляли Зеленодольську громаду

Били з «Градів» та «Ураганів» по Великій Костромці, повідомив вранці 19 травня начальник військової адміністрації Дніпропетровщини Валентин Резніченко.

«Пошкоджені і зруйновані будинки. Село частково без світла та газу», - написав він.

Також сьогодні теробороні Дніпра передали 10 пікапів та 4 мікроавтобуси. Проєкт втілений штабом оборони Дніпра і профінансований з міського бюджету, розповів Валентин Резніченко.

«Дякую усім дніпрянам. Дякую міському голові Борису Філатову та керівнику Центру тероборони міста Геннадію Корбану. Дякую усім, хто допомагає», - сказав начальник обласної військової адміністрації.

Осколкові поранення, зруйновані будинки та пошкоджені авто

Про такі наслідки нічних обстрілів Криворізького району повідомив увечері 19 травня голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук:

«За уточненою інформацією, після нічних обстрілів Криворізького району до медиків звернулося двоє людей з легкими осколковими пораненнями. Їм надали допомогу. Життям громадян нічого не загрожує, потреби в шпиталізації немає.

Також з‘ясовано, що внаслідок обстрілу було пошкоджено автівки місцевих мешканців і двадцять чотири домоволодіння. Три будинки зруйновано. Окрім цього, вдень піротехніки знешкодили два касетні боєприпаси».

За словами посадовця, наразі в області все спокійно, окупаційних військ на території Дніпропетровщини немає.

Ситуація у Кривому Розі та районі перебуває під повним контролем Збройних сил України та Військової адміністрації

«Обстановка на нашому напрямі фронту залишається стабільно напруженою. Завдяки героїчним діям наших військових ворог сримується на далеких периметрах», - повідомив увечері 19 травня начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

За його словами, триває укріплення оборони на підступах до міста:

«Спільно з військовими ми продовжуємо зміцнення всіх ліній оборони та будівництво нових споруд. Добре укріплені фортифікаційні споруди – це ефективна оборона, і життя наших захисників. Для цього задіяні всі наявні ресурси міста».

Також продовжується розмінування територій. Тільки сьогодні було знешкоджено 71 касетний боєприпас від випущених орками ракет із РСЗВ «Торнадо-С».

У Нікопольському районі день минув спокійно

«Бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території району немає. Сьогодні наш батальйон ТрО збентежив жителів окремих територій навчальними стрільбами. В іншому, без пригод», - написав увечері 19 травня начальник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко.

За його словами, на Херсонському напрямку точаться позиційні бої та обстріли з реактивної і ствольної артилерії.

«За сприяння голови ОВА, Валентина Резніченка та голови обласної ради, Миколи Лукашука ми отримали та розподілили між територіями району гуманітарну допомогу», - додав Євген Євтушенко.

Нікополь втратив захисника

15 травня 2022 року, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України від російських окупантів, героїчно загинув мешканець міста, старший солдат Білий Сергій Олегович. Про це повідомила Нікопольська міська рада.

«Прощання із загиблим героєм відбудеться завтра, 20.05.2022 року, о 13.00 год. в Храмі св. прав. Петра Калнишевського за адресою: м. Нікополь, вул. Кармелюка, буд. 4.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого!» - йдеться у повідомленні.

Щодо безпекової ситуації у Нікополі, міський голова Олександр Саюк увечері 19 квітня повідомив наступне:

«Завдяки нашим військовим ситуація стабільна, в межах доріг біля Нікополя та району російських військ немає. Тому бажаю вам гарного вечора і спокійної ночі, але якщо ви чуєте сирену потрібно обовʼязково прийняти всі необхідні заходи безпеки».

За його словами, інфраструктура та комунальні служби міста продовжують роботу в штатному режимі.

Залишити коментар

Відправити