50 тисяч щеплених: в регіоні триває кампанія вакцинації освітян

50 тисяч щеплених: в регіоні триває кампанія вакцинації освітян

Станом на 8 вересня, на Дніпропетровщині проведено  904 308 щеплень. З них 51,7 тис. зробили освітянам — працівникам дитячих садків, шкіл, ВИШів. При цьому 41 тисяч осіб вже отримали дві дози вакцини.

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук зазначив, що наразі в регіоні достатня кількість вакцин від COVID-19 – понад 530 тис. доз.

«Закликаю освітян регіону дотримуватися протиепідемічних заходів і обрати щеплення як один із найефективніших способів захиститись від важкого перебігу COVID-19, госпіталізації та смерті. Пам’ятайте, ви відповідальні не тільки за своє здоров’я, а й за здоров’я ваших учнів! Правильне носіння маски, дотримання дистанції та гігієни рук, самоізоляція в разі симптомів хвороби — це спосіб створити безпечні умови для дітей, учнів та студентів», — наголосив очільник ДОР.

Зараз всі учбові заклади регіону працюють в офлайн-режимі. Однак, в залежності від особливостей подальшої епідемічної ситуації, форма навчання здобувачів освіти всіх рівнів може змінюватися. Навчальний процес може організовуватися за одним із трьох можливих сценаріїв:

  1. «Зелений» (низький рівень захворюваності) — відвідування закладів освіти дозволено у звичайному режимі. Однак варто пам’ятати про протиепідемічні заходи.
  2. «Жовтий» та «помаранчевий» (середній рівень захворюваності) — відвідувати заклад освіти можна за умови, якщо в ньому вакциновано щонайменше 80 % персоналу. Освітній процес забезпечується як дистанційно, так і офлайн з дотримання протиепідемічних вимог.
  3. «Червоний» (високий рівень захворюваності) — відвідувати заклади освіти заборонено всім, крім вихованців садочків, спеціальних закладів освіти та учнів 1–4 класів шкіл за умови, якщо в закладі вакциновано щонайменше 80 % персоналу. Для інших здобувачів освіти навчання відбувається в інших формах, у тому числі дистанційно.
Дніпропетровська обласна рада
Залишити коментар

Відправити