Тиждень туризму в Токівській школі

Тиждень туризму в Токівській школі

Вже стало доброю традицією, що кожної осені на честь Всесвітнього дня туризму в Токівській школі проходить Тиждень туризму.

Впродовж п’яти сонячних днів учні молодших класів мали змогу освоїти базові навички справжнього туриста, а старшокласники – пригадати і перевірити свої вміння. Заключним акордом Тижня стали шкільні змагання юних туристів, які відбулися на просторах мальовничих берегів річки Кам’янка.

Змагання проходили під девізом "Туристичними стежками з Україною в серці". Організаторами виступили вчитель фізичної культури А.С.Нємцева та учні 11 класу. До складу журі, що оцінювало дії всіх команд, увійшли: директор школи О.Я.Радченко, заступник ЗНВР Н.І.Квач, класний керівник 11 класу Г.В.Зубрицька.

В конкурсах учасникам потрібно було подолати умовне болото за допомогою жердин (рух по жердинах), продемонструвати вміння вкладати правильно рюкзак, встановлювати намет, розпалювати вогнище. Варто відмітити, що усі команди впоралися з поставленими завданнями.

тиждень туризму в токівській школі - изображение 1

Після нетривалого перепочинку з новими силами учасники почали підкорення етапів техніки велосипедного туризму. Командам потрібно було проїхати велосипедом через гойдалку, викрутити "вісімку", проїхати вузьким коридором, перенести предмет в задане місце та загальмувати на фінішній лінії.

Доля перемоги вирішувалась на останньому етапі змагань – ходіння по азимуту.

В той час коли команди змагалися між собою,кожен клас готував українську національну страву на вогні. Різноманітність української кухні неймовірна – куліш, юшка, печена картопля,смажене сало…

тиждень туризму в токівській школі - изображение 2

Загалом змагання та й увесь Тиждень туризму були проведені на високому рівні, але це не головне. Більш важливим є згуртування учнівських колективів, які разом переживали гіркоту поразок та радість перемог, радісні усмішки на наших обличчях після підкорення чергового етапу. Тож, з нетерпінням будемо чекати на наступний Тиждень туризму в нашій школі.

Автор: Новохатько Софія Миколаївна

Залишити коментар

Відправити