6 загиблих та 6 поранених за останній тиждень – Микола Лукашук розповів про ситуацію на Дніпропетровщині

6 загиблих та 6 поранених за останній тиждень – Микола Лукашук розповів про ситуацію на Дніпропетровщині

Голова обласної ради зазначив, що усі жертви та постраждалі мешканці області проживали у Криворізькому і Синельниківському районах.

«Щодо останніх днів. Вчора ввечері російські окупанти поцілили по території Широківської громади. Внаслідок обстрілу зайнялося поле пшениці. Загальна площа пожежі – понад 100 га. Також ворог обстріляв Велику Костромку, що у Криворізькому районі. Люди не постраждали. 

 

Опівночі окупанти вдарили по околицям Зеленодольська. На щастя, теж без втрат. Наразі Зеленодольська громада є однією з найбільш постраждалих від ворожих обстрілів: в місті знищено близько 300 квартир і ще майже півтисячі будинків – у приватному секторі».

Микола Лукашук додав, що, починаючи з понеділка до області прибуло близько 4 тис ВПО. Загалом на Дніпропетровщині проживає 266,7 тис переселенців. З них:

— 94 984 — працездатні жінки;

— 66 149 — діти;

— 61 172 — маломобільні та старше 60 років.

Найбільша кількість ВПО у Дніпрі – 112 тис осіб, у Кривому Розі – 48,8 тис зареєстрованих осіб.

«Тепер кілька слів щодо навчального процесу в області. Навчальний рік вже завершено у вісімдесяти чотирьох територіальних громадах Дніпропетровщини. В області функціонує 834 комунальних заклади загальної середньої освіти. Освітній процес ще продовжують 749 учнів у 6 закладах загальної середньої освіти у 2-х територіальних громадах області. Тобто можна сказати, що вже за тиждень-півтора в абсолютно всіх школах почнуться літні канікули», — повідомив голова Дніпропетровської обласної ради. 

Окрім того, Микола Лукашук зазначив, що в області вже завершена посівна кампанія: 

«Нині Дніпропетровщина входить до топ-10 регіонів із залучення кредитів для аграріїв. Наші фермери отримали 2 млрд 937 млн грн».

Наостанок очільник облради запевнив, що ситуація у Дніпропетровській області повністю контрольована, об’єкти критичної інфраструктури працюють в штатному режимі:

«Не вірте фейкам. Особливо про те, що у нас не вистачає чогось. Хлору для очистки води, наприклад. Все є, все працює. Будь-які інсинуації – це інформаційні вкиди з боку росії».

Дніпропетровська обласна рада
Залишити коментар

Відправити