На Дніпропетровщині рівень захворюваності на COVID-19 знизився на 75%

На Дніпропетровщині рівень захворюваності на COVID-19 знизився на 75%

На Дніпропетровщині знизився рівень захворюваності на коронавірус. За рік – на 75%. У регіоні вже зробили понад 3,7 млн щеплень від COVID-19. Про це розповіла заступниця директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської обласної військової адміністрації Тетяна Квітницька.

«Ситуація з коронавірусом в області стабільна. Щодня фіксуємо 8-15 нових випадків. Майже стільки ж одужують. Втричі зменшилась завантаженість ліжок у медзакладах Дніпропетровщини. Пацієнтами з підтвердженим COVID-19 зайнято майже 4%. Але маємо пам’ятати – епідемію ще не подолано», –  сказала Тетяна Квітницька. 

Вона додала – зниження захворюваності найперше пов’язано з активною імунізацією мешканців. Від коронавірусу вже вакцинувалися майже 60% населення Дніпропетровщини. Медиків та освітян – більш ніж 97%. Загалом зробили понад 3,7 млн щеплень.

«Восени та взимку ситуація із захворюваністю може погіршитися. Аби не допустити спалаху, маємо вакцинувати хоча б 70% населення області», –  зазначила Тетяна Квітницька. 

Імунізуватися можна у будь-якому зі 195 пунктів щеплення та 23 центрів масової вакцинації. На вибір – препарати Comirnaty та CoronaVac. Нині в наявності понад 300 тис доз вакцин.

Загалом з початку епідемії COVID-19 підтвердили майже у 320 тис мешканців області. Померли понад 9,8 тис людей.

Дніпропетровська ОДА
Залишити коментар

Відправити