Ситуація в Дніпропетровській області на вечір 25 квітня: нові обстріли, гуманітарна допомога та біженці з окупованих територій

Ситуація в Дніпропетровській області на вечір 25 квітня: нові обстріли, гуманітарна допомога та біженці з окупованих територій

Інформація з офіційних джерел про стан справ у Дніпропетровській області, Нікопольському та Криворізькому районах, Покрові та Нікополі.

Знову обстріли, але ситуація під контролем

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

«Ворог сьогодні обстріляв територію Зеленодольської громади, минулося без постраждалих. Втім станом на цю хвилину в регіоні все спокійно, російських окупаційних військ в області немає», - написав він.

Також посадовець зазначив, що союзники продовжують постачати Україні необхідну зброю. Є суттєві успіхи і на дипломатичному фронті.

«Тих цілей, на які розраховували російські окупаційні війська, вони не досягли. Тому зараз намагаються залякати нас ракетами, посіяти паніку серед населення. Втім ворогу це не вдасться», - запевнив Микола Лукашук.

Ворог намагається атакувати на Херсонщині, але зазнає втрат та відступає

Начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул під час вечірнього брифінгу сказав:

«Орки сьогодні кілька разів намагалися переходити в атаку на лінії зіткнення, що проходить усередині Херсонської області, з використанням бронетехніки та піхотних підрозділів. Завдяки мужності та героїзму наших солдатів успіху не мали. Ворог відступив, зазнавши значних втрат у техніці та живій силі».

Біженці з Херсонської області повідомляють про звірства окупантів:

«За розповідями людей, що вирвалися з окупації, орки влаштовують там просто справжнє свавілля. Пограбування, тортури, вбивства та викрадення людей - для варварів це норма. І вони не дотримуються жодних міжнародних норм і зобов'язань», - підкреслив Олександр Вілкул.

День в Криворізькому районі пройшов напружено

Але все під контролем Збройних сил України, розповів начальник Криворізької районної військової адміністрації Євген Ситниченко.

«Деякі «приходи» по прикордонних територіях Криворізького району були. Постраждалих немає, руйнувань немає.

 

Війна триває, наші хлопці мужньо боронять наші кордони. Продовжуються бойові дії на території Херсонської області. Хлопці дають гідну відсіч», - сказав він.

До району надходить гуманітарна допомога, надається підтримка звільненим селам Херсонщини, ведеться прийом біженців.  

В наших реаліях паніку повинні викликати не звуки роботи нашої артилерії, а їх відсутність – Євтушенко

Начальник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко пояснив, чому на території району так гучно чути роботу артилерії.

«Декілька слів про артилерію. Її використання створює два види звуків: перший - під час залпу, коли установка посилає боєприпас до цілі, другий - під час вибуху при ураженні цілі. Те, що бентежить вас, в більшості випадків - звуки залпу, а не звуки вибуху», - написав він.

Окрім того, за словами посадовця, в умовах забудови, особливо міської, звукова хвиля декілька раз відбивається від будівель, що створює ілюзію декількох звуків замість одного та змінює його напрямок.

«У зв'язку з тим, що більшість з вас не розрізняє звуки залпів та звуки вибухів і вводиться в оману багаторазовим відбиттям звукової хвилі від будівель -  виникає враження, що бойові дії поруч. Насправді, це не так. Бойові дії тривають за межами території району на достатньо великій відстані», - запевнив Євген Євтушенко.

До Покрова надійшла чергова партія гуманітарної допомоги

«Вже не вперше отримали вантаж гуманітарної допомоги для наших Захисників та переселенців від благодійників: Міжнародного Християнського Благодійного Фонду «Авігея» - Андрій Войт, Галина Войт, Катерина Брицька», - написав міський голова Покрова Олександр Шаповал.

Він зазначив, що ця допомога вкрай необхідна у такий непростий час.

У Нікополі понеділок пройшов спокійно

Надзвичайних ситуацій за день не траплялось, вся інфраструктура працює в штатному режимі, повідомив міський голова Олександр Саюк.

«Завдяки нашим військовим в місті сьогодні спокійно. В межах доріг регіону ворожих військ немає», - сказав він.

Залишити коментар

Відправити