Ситуація в області на ранок 23 квітня: злочини проти довкілля та підготовка до свят

Ситуація в області на ранок 23 квітня: злочини проти довкілля та підготовка до свят

Інформація з офіційних джерел про стан справ у Дніпропетровській області, Нікопольському та Криворізькому районах, Покрові, Апостоловому, Нікополі.

Удари ворога завдають шкоди нашій природі

У Дніпропетровській області зафіксовано 6 воєнних злочинів агресора проти довкілля, пише начальник військової адміністрації Дніпропетровщини Валентин Резніченко. Ракетні удари та артилерійські обстріли завдають шкоди і нашій природі.

«Це злочини проти нашої планети.

Окупанти обстрілюють нашу країну навіть у Всесвітній День землі. У день, коли по всьому світу лунає Дзвін Миру! Дзвін, який символізує мир та спокій», - написав посадовець.

Ніч у регіоні пройшла з тривогою, але на ранок все спокійно.

«Нехай ці святкові вихідні будуть тихими», - побажав Валентин Резніченко.

Ворог завдав удару по Синельниковському району. Без жертв

Про це ввечері 22 квітня повідомив голова обласної ради Микола Лукашук:

«Сьогодні маємо ракетний удар по будівлі із сільськогосподарською технікою в Синельниківському районі. В приміщенні вибило шибки, ушкоджено дах. На щастя, без постраждалих. Ніяких військових підрозділів там не було. Ніяких «нацистів», вогневих точок чи бойових біомодефікованих гусей».

Посадовець закликав громадян не довіряти ворожим пропагандистам, які викривляють факти та надзвичайно перебільшують успіхи окупаційних військ.

У ранковому звернені Микола Лукашук привітав мешканців області зі святами:

«Друзі, сьогодні Велика субота. День, що дарує передчуття світлої радості напередодні Великодня. Проведіть його з рідними та близькими в мирі й затишку. І подякуйте ЗСУ за те, що маєте можливість спокійно готуватися до найбільшого християнського свята».

Ситуація у Кривому Розі та поруч - стабільна

«Наші Збройні Сили героїчно виконують свій обов'язок. Продовжується будівництво укріплень та посилення нашої оборони», - сказав начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

«Сьогодні вдалося звільнити із полону орків Голову Нововоронцовської ОТГ Марчука Володимира Володимировича. Вчора вороги вкрали його як старшого колони у раніше узгодженому на урядовому рівні гуманітарному коридорі для вивезення мешканців із тимчасово окупованих територій Херсонської області. Він добу просидів у катівнях у орків. Але головне – живе. Дякую всім, хто взяв участь у звільненні, насамперед Офіс Президента та Ірину Верещук», - повідомив Олександр Вілкул під час брифінгу за підсумками 22 квітня.

Він додав, що продовжується допомога звільненим селам Херсонської області у налагодженні  мирного життя. Будуть продовжуватись і спроби допомогти виїхати мешканцям окупованих територій.

У Криворізькому районі – спокійна доба

День і ніч пройшли без обстрілів, повідомив начальник Криворізької районної військової адміністрації Євген Ситниченко.

«Кордони надійно захищені. Все добре. Віримо нашим збройним силам, віримо нашому Президенту», - сказав він.

В Нікопольському районі все спокійно

«Бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території немає. Хоча, вночі було чути добре. Не хвилюйтесь, це на іншій території», - повідомив начальник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко.

«Ще раз прошу вас сьогодні та завтра залишитись вдома і уникати місць зібрання людей у зв'язку з можливою небезпекою. Відпочивайте в колі друзів та родини», - закликав він.

Ситуація у місті контрольована

Про це пише міський голова Покрова Олександр Шаповал.

«Сьогодні Свята субота, всі православні віряни готуються до великого свята, Світлого Христового Воскресіння.

Хочу ще раз повідомити: святкові богослужіння відбудуться завтра, о 6.00 з освяченням.

Нічних служб не буде» - нагадав він.

Також Олександр Шаповал розповів, що більше двох тисяч пасок було передано до Великодня нашим Захисникам та вимушеним переселенцям.

В Нікополі все спокійно

«Завдяки нашим військовим ніч пройшла спокійно, надзвичайних ситуацій не траплялось. Нікополь живе та працює. Всі служби та інфраструктура міста продовжують працювати у штатному режимі. В межах доріг біля міста та району ворожих військ й техніки немає» - повідомив міський голова Олександр Саюк.

Він закликав містян у Великодні свята помолитися за наших військових, які гідно боронять державу.

В Апостолівській громаді все добре

«Я прошу всіх жителів громади провести Великдень вдома, утриматися від походів у храми. Підступність ворога не має меж і ми не знаємо, які провокації він може готувати, незважаючи на велике релігійне свято.» - написав міський голова Апостолового Андрій Оса.

«Ми продовжуємо укріплювати лінію оборони, допомагати у цьому ЗСУ. Як би ворог не намагався, але він не пройде далі. Наші захисники не дозволять цього!» - запевнив він.

Залишити коментар

Відправити