У Покрові відбувся матч за Суперкубок Дніпропетровської області з футболу (ВІДЕО)

У Покрові відбувся матч за Суперкубок Дніпропетровської області з футболу (ВІДЕО)

У першій грі футбольного сезону 2021-2022 Покровський «Авангард» приймав на своєму полі «Дружбу» з Кривого Рогу.

Згідно з регламентом футбольних змагань Дніпропетровщини, в матчі за Суперкубок зустрічаються переможець Суперліги і володар Кубка області. Однак ФК «Скорук», що в минулому сезоні виборов обидва титули, отримав професійний статус і перейшов до Другої ліги ПФЛ. Таким чином у матчі за почесний трофей «срібний» призер Суперліги і фіналіст Кубка області ФК «Дружба» зустрівся з «бронзовим» медалістом «Авангардом».

у покрові відбувся матч за суперкубок дніпропетровської області з футболу (відео) - зображення 1

у покрові відбувся матч за суперкубок дніпропетровської області з футболу (відео) - зображення 2

З огляду на важливість матчу і високу ціну помилки, а також дуже близький клас команд, гра не вражала результативністю. За рахунок підтримки уболівальників, які заповнили трибуни стадіону в рекордній за останній час кількості, «Авангард» мав деякий ігрову та територіальну перевагу, особливо у першому таймі. Втім, гості не залишалися в боргу, і двічі тільки каркас воріт рятував господарів поля від пропущеного гола. Відмінно грали воротарі двох команд, а польові гравці боролися за м'яч до останнього.

у покрові відбувся матч за суперкубок дніпропетровської області з футболу (відео) - зображення 3

у покрові відбувся матч за суперкубок дніпропетровської області з футболу (відео) - зображення 4

Зворотною стороною такої напруженої боротьби стала велика кількість порушень. Судді, щоб вгамувати пристрасті на полі, доводилося регулярно демонструвати гравцям жовті картки. Закономірним підсумком стало видалення за друге попередження гравця «Дружби» приблизно на 80-й хвилині. Але ні часу, ні сил, щоб реалізувати чисельну перевагу у футболістів «Авангарду» вже не залишилося. 0: 0 в основний час, і володар Суперкубка визначився в серії пенальті.

у покрові відбувся матч за суперкубок дніпропетровської області з футболу (відео) - зображення 5

у покрові відбувся матч за суперкубок дніпропетровської області з футболу (відео) - зображення 6

Нагадаємо, що саме у «футбольній лотереї» «Авангард» завоював торішній Суперкубок у надскладному матчі з ФК «Скорук». І вболівальники покровського клубу сподівалися на повторення цього успіху. Однак у цей день команди настільки не хотіли поступатися, що дуже довго пробивали пенальті безпомилково. Лише з 9 спроби воротареві «Дружби» вдалося відбити удар по воротах... 8: 9, і в надзвичайно довгій серії пенальті перемогу здобувають гості.

у покрові відбувся матч за суперкубок дніпропетровської області з футболу (відео) - зображення 7

у покрові відбувся матч за суперкубок дніпропетровської області з футболу (відео) - зображення 8

Трибуни, які затримали дихання на декілька хвилин, розчаровано видихнули ... а потім почали дякувати командам за відмінний матч оплесками.

До речі, цією перемогою «Дружба» нарешті перервала своє «прокляття», яке переслідувало команду тривалий час - за словами головного тренера Руслана Переверзія, до цього матчу колектив з Кривого Рогу програв у різних турнірах три серії пенальті поспіль.

у покрові відбувся матч за суперкубок дніпропетровської області з футболу (відео) - зображення 9

«Хотілося б, щоб у нас було побільше таких матчів. Тут було все - і інтрига, і боротьба. А тривалість серії пенальті свідчить про те, що ви дійсно віддали всі сили на пол », - зазначив голова Асоціації футболу Дніпропетровської області Віктор Андрухів під час нагородження переможців та фіналістів Суперкубка.

у покрові відбувся матч за суперкубок дніпропетровської області з футболу (відео) - зображення 10

у покрові відбувся матч за суперкубок дніпропетровської області з футболу (відео) - зображення 11

у покрові відбувся матч за суперкубок дніпропетровської області з футболу (відео) - зображення 12

у покрові відбувся матч за суперкубок дніпропетровської області з футболу (відео) - зображення 13

Почесний трофей відправився в Кривий Ріг. А «Авангард» продемонстрував, що готовий на рівних битися з найсильнішими командами області. Уже зовсім скоро у команди з'явиться можливість порадувати уболівальників красивою грою і новими перемогами - Суперліга 2021-2022 стартує 7 серпня.

Євген Січкаренко
Відео автора, фото Яни Новицкой

Залишити коментар

Відправити