ВАДИМ ТРОЯН КООРДИНУВАТИМЕ НАЦПОЛІЦІЮ, ПРИКОРДОННУ СЛУЖБУ ТА ІНТЕРПОЛ

ВАДИМ ТРОЯН КООРДИНУВАТИМЕ НАЦПОЛІЦІЮ, ПРИКОРДОННУ СЛУЖБУ ТА ІНТЕРПОЛ

Міністр внутрішніх справ України офіційно затвердив перелік обов’язків заступника міністра Вадима Трояна. Відтепер він координуватиме роботу Національної поліції України, Державної прикордонної служби, а також взаємодію з Міжнародною організацією кримінальної поліції (Інтерпол) та Європейським поліцейським офісом (Європол).

"Основними завданнями для себе визначаю продовження курсу реформ, як поліції, так і прикордонної служби, а також імплементацію кращих міжнародних практик та вдосконалення законодавства", – повідомив Вадим Троян.

Говорячи про прикордонну службу, заступник міністра зазначив, що основними проблемами у сфері управління кордоном є агресивні дії РФ, постійні удари по мирних українських землях та окупація Криму.

"Ми кожну хвилину маємо бути готовими до того, щоб зайняти міжнародно визнаний кордон України та забезпечити його 100 % контроль", – наголосив Вадим Троян.

У зв’язку з цим необхідно підвищувати рівень боєздатності підрозділів та розвивати прикордонну інфраструктуру. Крім того, на часі розбудова інтегрованого управління кордонами та підвищення рівня довіри до прикордонників.

"Для цього ми наразі удосконалюємо систему підготовки кадрів та розширюємо міжнародне співробітництво. А також продовжуємо системну роботу з мінімізації корупції", – сказав заступник міністра.

Пріоритетом роботи Нацполіції на найближчий час стане реформа кримінального блоку, який перейде на нові стандарти роботи та сучасне технічне оснащення. Також будуть розвиватись підрозділи з протидії наркозлочинності та кіберполіції, впроваджуватимуться нові методи протидії торгівлі людьми.

вадим троян координуватиме нацполіцію, прикордонну службу та інтерпол - изображение 1
"Візія цього року – зниження рівня злочинності. На вулицях та в оселях має бути безпечно у будь-який час", – повідомив Вадим Троян.

Для цього у 2017 році запланований повний запуск груп реагування патрульної поліції, дорожньої патрульної поліції, а також розбудова мережі ситуаційних центрів та активна робота з підвищення кваліфікації наших поліцейських.

Приділятиметься увага дотриманню прав людини. Минулого року у Нацполіцї було створене Управління з дотримання прав людини, у місцях несвободи розпочата оптимізація ізоляторів тимчасового тримання. З 380 ІТТ ліквідовано 133, у перспективі заплановано функціонування 147 ізоляторів.

"Також ми впровадили інформаційну підсистему "Custody record" – міжнародну практику технічної фіксації поведінки утриманих та дій працівників поліції в ІТТ", – сказав Вадим Троян.

У грудні 2016 року міністр внутрішніх справ України підписав Угоду про стратегічне та оперативне співробітництво з Європолом.

"Відтепер наші правоохоронці можуть брати участь у спільних поліцейських заходах разом з європейськими колегами та створювати міжнародні слідчі групи", – підсумував Вадим Троян.

Це надасть можливість поліцейським відпрацьовувати спільні масштабні операції по боротьбі з організованою злочинністю та поглиблювати співробітництво, особливо в напрямку протидії кіберзлочинності та тероризму.

Департамент комунікації МВС України

Залишити коментар

Відправити