ПОЛІЦІЯ ВИКРИЛА ПОСАДОВЦЯ МІСЬКРАДИ У ХАБАРНИЦТВІ (ФОТО)

ПОЛІЦІЯ ВИКРИЛА ПОСАДОВЦЯ МІСЬКРАДИ У ХАБАРНИЦТВІ (ФОТО)

На Дніпропетровщині начальник відділу однієї з міськрад одержав 10 тисяч гривень хабара. Посадовцю загрожує позбавленням волі на строк до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

Джерело: Управління захисту економіки в Дніпропетровській області.

24 січня на Дніпропетровщині правоохоронці припинили злочинну схему систематичного вимагання та отримання неправомірної вигоди начальником відділу споживчого ринку та захисту прав споживачів однієї з міськрад.

Було встановлено, що гроші посадовець вимагає за не перешкоджання ведення підприємницької діяльності у вигляді демонтажу об`єктів торгівлі та подальший дозвіл на їх розміщення.

За вирішення даних питань начальник відділу міськради вимагав від підприємця 18 тисяч гривень хабара.

Затримали його оперативники управління захисту економіки в Дніпропетровській області Нацполіції та слідчі військовою прокуратурою Дніпровського гарнізону південного регіону. Зловмисник одержав частину обумовленої суми – 10 тисяч гривень.

поліція викрила посадовця міськради у хабарництві (фото) - изображение 1

На даний час фігурант справи затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За вчинення злочину, що інкримінують викритій особі, а саме прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Залишити коментар

Відправити